Right Form of Verb Solution

Answers to the Questions 1 - 140

◻️ Part A: Answers to the Questions 1 - 50 :

1. I ___ (be) a student of class 5.
Answer: am

2. Karim  ___ (be) my brother. 
Answer: is

3. The people of Bangladesh ___ (be) simple. 
Answer: are

4. They ___  (be) happy.
Answer: are

5. The air ___  (be) not calm.
Answer: is

6. Your hair ___  (be) black.
Answer: is

7. Water  ___ (be) essential for life. 
Answer: is

8. Honesty  ___ (be) a great virtue.
Answer: is

9. Beauty  ___ (lie) in the eyes of the beholders.
Answer: lies

10. The brave ___  (be) always winners.
Answer: are


11. The poor ___  (be) always happy. 
Answer: are

12. Dina and Tina ___  (arrive) there.
Answer: arrived

13. The rise and fall ___  (be) inevitable.
Answer: is

14. The MP and Minister ___  (come).
Answer: comes/came

15. The MP and the Minister  ___ (come). 
Answer: come/came

16. Everybody  ___ (be) present here. 
Answer: is

17. Someone  ___ (be) present there.
Answer: is


18. Nothing  ___ (be) useless on earth.
Answer: is

19. Either he or I ___  (be) in error. 
Answer: am

20. Neither you nor he ___  (be) responsible.
Answer: is

21. He or his friends  ___ (do) this work.
Answer: do

22. Either he or I  ___ (be) in error.
Answer: am

23. Neither you nor he  ___ (be) rich. 
Answer: is

24. Sohag and Karim  ___ (be) done this.
Answer: have

25. The committee  ___ (take) its decision.
Answer: takes

26. A lot of birds  ___ (be) flying in the sky.
Answer: are/were

27. Many a student ___  (be) present here. 
Answer: is/was

28. The news ___  (be) true.
Answer: is/was

29. Two dozen  ___ (make) twenty-four.
Answer: makes

30. One of the boys ___  (be) nice.
Answer: is/was

31. Each of the girls  ___ (be) present.
Answer: is/was

32. He has been  ___ (punish).
Answer: punished 

33. Half of the work  ___ (do).
Answer: is done/was done

34. Half of the apples  ___ (be) bad.
Answer: are/were

35. One-third of the work ___  (do).
Answer: is done / was done

36. None of the work  ___ (be) done.
Answer: is/was

37. To err  ___ (be) human.
Answer: is

38. Walking  ___ (be) a good exercise. 
Answer: is

39.  ___ (walk) is a good exercise.
Answer: Walking

40. Nasir with his brother  ___ (be) present.
Answer: is/was


41. I and not my friends  ___ (be) responsible.
Answer: am

42. I  ___ (be) here to authorize you.
Answer: am

43. He is ___  (take) exercise regularly.
Answer: to take/taking

44. There ___  (be) a book on the shelf.
Answer: is

45. Without  ___ (know), I will not tell her.
Answer: knowing 

46. He can  ___ (swim) in the river. 
Answer: swim 

47. By ___  (give) me food, he helped me. 
Answer: giving 

48. Rohit always ___  (feel) nervous.
Answer: feels 

49. He  ___ (walk) everyday.
Answer: walks

50. He  ___ (go) to school everyday.
Answer: goes


◻️ Part B: Answers to the Questions 51 - 100


51. Man ___ (be) mortal. 
Answer: is

52. The sky ___  (be) blue. 
Answer: is

53. The earth ___  (move) round the sun.
Answer: moves

54. We cannot help ___  (laugh).
Answer: laughing 

55. I used to ___  (walk) here.
Answer: walk

56. He got used to  ___ (smoke)
Answer: smoking 

57. The book is worth  ___ (read). 
Answer: reading 

58.  ___ (Garden) is my hobby.
Answer: Gardening 

59. I prefer ___  (run) to playing.
Answer: running 

60. I let him  ___ (go) there.
Answer: go

61. Karim made her ___  (do) the work.
Answer: do

62. I saw him  ___ (go) in silence.
Answer: going 

63. I behold him ___  (reap) the crops. 
Answer: reaping 

64. I watched him  ___ (leave) away.
Answer: leaving 

65. I could not but ___  (laugh).
Answer: laughing 

66. I used to ___  (get up) early in the morning. 
Answer: get up

67. I cannot  ___ (do) the work.
Answer: do

68. It may ___  (rain) today.
Answer: rain

69. You should  ___ (obey) the law.
Answer: obey

70. He must  ___ (leave) the place.
Answer: leave 

71. You would rather  ___ (go) there.
Answer: go

72. You are to  ___ (do) this work.
Answer: do

73. I had better  ___ (go) home now. 
Answer: go

74. You had better ___  (see) a doctor.
Answer: see

75. You have to  ___ (do) this work.
Answer: do

76. I saw him ___  (go).
Answer: to go

77. Karim ___  (arrive) there yesterday.
Answer: arrived

78. I  ___ (meet) him last night.
Answer: met

79. It is time you  ___ (give up) bad habits. 
Answer: gave up

80. It is high time you ___  (go) there.
Answer: went 

81. I wish I ___  (fly).
Answer: could fly

82. I wish today  ___ (be) Eid day
Answer: were

83. I fancy I  ___ (turn) a trifle pale. 
Answer: turned

84. I want  ___ (go) there.
Answer: to go

85. What does he ___  (want)?
Answer: want

86. Did you  ___ (send) me a mail?
Answer: send

87. I  ___ (not like) him.
Answer: do not like 

88. He came and he  ___ (conquer).
Answer: conquered 

89. Would that I  ___ (fly).
Answer: could fly

90. It is many years since I ___  (see) you.
Answer: saw

91. I already ___  (forget) his address.
Answer: have forgot

92. Have you ever ___  (be) to Cox's Bazar?
Answer: been

93. He  ___ (leave) the place just now.
Answer: has left

94. Have you  ___ (see) her lately?
Answer: seen

95. The horse and carriage  ___ (be) at the gate.
Answer: is

96. A number of students  ___ (be) present in the class.
Answer: were

97. We went there with a view to ___  (see) you. 
Answer: seeing 

98. I look forward to  ___ (receive) your mail.
Answer: receiving 

99. Would you mind  ___ (take) a cup of tea? 
Answer: taking 

100. Being ___  (exhaust), he sat down.
Answer: exhausted 


◻️ Part C: Answers to the Questions 101 - 140


101. One and a half lemons ___  (be) enough. 
Answer: are

102. There  ___ (be) many people in the meeting.
Answer: are

103. Five miles  ___ (be) not a long distance. 
Answer: is

104. He wanted the picture to be ___  (see).
Answer: seen

105. Sabina and Rina ___  (be) close friends. 
Answer: are

106. Every flower and every fruit ___  (be) the gift of God. 
Answer: is

107. The students each  ___ (have) to take competition.
Answer: have

108. Our happiness or our sorrow  ___ (be) a result of our activities.
Answer: is

109. Neither she nor her sisters ___  (be) present here.
Answer: are

110. The committee  ___ (divide) on one decision.
Answer: were divided 

111. The majority of students ___  (do) this work. 
Answer: do

112. The number of students ___  (be) 100.
Answer: is

113. Mathematics ___  (be) my favourite subject.
Answer: is

114. The police ___  (be) the friends of the people.
Answer: are

115. Neither of the two men  ___ (be) responsible.
Answer: is

116. More than two boys  ___ (be) present.
Answer: were

117. Two-thirds of the students  ___ (be) present in the class.
Answer: were

118. Not only Karim but also his friends  ___ (go) there. 
Answer: went

119. Karim who  ___ (be) my friend got the prize.
Answer: is

120. The road of Dhaka  ___ (be) better than that of Khulna. 
Answer: is

121. The roads of Chittagong  ___ (be) better than those of Rajshahi.
Answer: are

122. That Nazrul was a great poet was  ___ (know) to all.
Answer: known 

123. Alom as well as his brothers ___  (come) here. 
Answer: comes

124. Rana along with his brothers  ___ (be) present.
Answer: is

125. They accompanied by their father ___  (come) here. 
Answer: come

126. Money in addition to honour ___  (make) men unhappy.
Answer: makes

127. One hundred dollars  ___ (be) not a big amount.
Answer: is

128. When he finished the work, he ___  (go) home. 
Answer: went

129. He said that ice floating on water ___  (be) blue.
Answer: was

130. He studied hard so that he ___  (get) A plus.
Answer: could get

131. He speaks loudly in order that they  ___ (hear) him clearly.
Answer: can here

132. Many years have passed since I ___  (visit) Tazmohal.
Answer: visited

133. No sooner had they  ___ (reach) the station than the train ___  (leave).
Answer: reached, left 

134. The rain having  ___ (stop), we started our journey.
Answer: stopped 

135. He speaks as if /as though he ___  (go) mad.
Answer: went 

136. You who  ___ (be) in class 5 should come first.
Answer: are

137. Neither he nor his brother ___  (be) present today.
Answer: is

138. Either the pen or the book ___  (be) on the table.
Answer: is

139. He or his brother  ___ (be) responsible for it.
Answer: is

140. No Sooner had the teacher entered the class than the students  ___ (stand up).
Answer: stood up 



https://www.englishgrammarsite.com/2022/03/all-about-completing-sentences.html
https://www.englishgrammarsite.com/2020/12/rules-of-changing-voice-active-to-passive.html
Search ☟ Grammar

Most Downloaded: ⬇

Link: Top 19 Grammar Books PDF 📚

.............................................................................

📣 Free Course !!

📓 English Grammar in 30 days

👉 START THE COURSE ......

..............................................................................

Most Common Grammatical Errors
https://www.englishgrammarsite.com/2022/04/pdf-files-on-verb-tenses-right-form-of-verbs-and-subject-verb-agreement.html

Download PDF (Grammar Contents) 

Sentence 

Download PDF

Tense 

Download PDF

Conditional Sentence

Download PDF

Voice: Active & Passive

Download PDF

Infinitive, Gerund, Participle

Download PDF

Article 

Download PDF

Preposition 

Download PDF

Phrase 

Download PDF

Completing Sentence 

Download PDF

Right Form of Verbs 

Download PDF

Tag Questions

Download PDF

Transformation of Sentences 

Download PDF

Speech / Narration 

Download PDF

Pronoun Reference

Download PDF

Modifier

Download PDF

Linking Words or Connectors 

Download PDF

Synonyms / Antonyms

Download PDF

Punctuation 

Download PDF

❒ English Vocabulary Course 💓
═══════════════════════
☛ For the successful completion of this course, you will have to do two things —

 You must study the day-to-day course (study) material. 
❷ Participate in the MCQs/Quizzes in the telegram Channel.  Join

◉ Click to open 👇 the study materials.

╰────────────────────────╯
╰────────────────────────╯
╰────────────────────────╯
╰────────────────────────╯
╰────────────────────────╯
╰─────────────────────────╯
╰─────────────────────────╯
╰─────────────────────────╯
╰─────────────────────────╯
╰─────────────────────────╯
   ══━━━━━━━━✥ ❉ ✥━━━━━━━━══